ورق آلوزینک چیست؟

ورق آلوزینک چیست؟ مقایسه با گالوانیزه

ورق آلوزینک چیست؟ مقایسه با گالوانیزه


ورق آلوزینک یا همان ورق گالوالوم چیست؟ فلزاتی همچون آهن و فولاد در زندگی امروزه ما نقشی پررنگ دارند مانند صنایع ساختمان، خودرو سازی، تولید لوازم خانگی و غیره؛ به همین دلیل، این فلزات در حالت ها و آلیاژهای مختلف با ویژگی‌‌هایی خاص و منحصر‌به‌فرد برای هر نوع استفاده و کاربری ساخته می‌شوند.

از این رو زمانی که فرآوری هر یک از انواع آنها به ویژه فولاد، باید نوع کاربری مورد‌نظر و ویژگی‌های موردنیاز لحاظ شود و بر اساس آن ویژگی‌هایی به آن افزوده و تولید انبوه گردند. مقاطع فلزی و فولادی براساس کاربردهای مورد استفاده به اشکال متفاوتی تولید می‌گردد که یکی از رایج‌ترین کاربرد، ورق‌ها می‌باشد که در صنایع مختلفی همچون ساختمان و خودرو استفاده وسیعی دارد.

ورق آلوزینک

این ورق ها از جنس‌های متفاوتی همچون فولاد ساخته می‌شوند و ورق‌های فولادی نیز خود از انواع متفاوتی برخوردار هستند. یکی از پرفروش ترین نوع ورق‌های فولادی موجود، ورق فولادی آلوزینک است که به شکل عمده در صنعت ساختمان به منظور پوشش سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ورق‌ها معمولا در بازار به نام زینکالیوم نیز شناخته می‌شود. در این مقاله سعی می‌کنیم که به تمام نکات آن اشاره نماییم.

مطلب پیشنهادی: پلی کربنات چیست ؟

تفاوت و شباهت های ورق آلوزینک و گالوانیزه

به طور ساده می‌توان گفت که آلوزینک نوعی ورق بر پایه فولاد است که روکشی از فلز آلومینیوم و روی، بر‌روی سطح آن کشیده می‌شود. ترکیب دقیق تر روکش ورق های آلوزینک می‌توانیم بگوییم که شامل ۵۵ درصد فلز آلومینیوم، ۳۴ درصد فلز روی، و یک درصد سیلیکون است.

در واقع تفاوت آلوزینک با ورق‌های گالوانیزه، همین پایه فولادی آنهاست. به صورت کلی تفاوت این دو در پوشش رویی آن است.

ورق‌های گالوانیزه به طور کلی بدین شکل ساخته می‌شوند که فولاد پایه با آلیاژ آهن و روی تحت پوشش قرار می‌گیرند، در حالی که در ورق‌های آلوزینک، پوشش آلومینیوم و روی به منظور پوشش روی ورق فولادی کشیده می‌شود و همین لایه پوششی سبب ایجاد مقاومتی بیشتر بر روی ورق فولادی در برابر اکسید شدن و زنگ‌زدگی می‌‌شوند. به صورت کلی ورق‌های فولادی که پوشش داده شده‌اند به ویژه آلوزینک و گالوانیوم را در سرد‌خانه، حفاظ دیوار و پوشش سقف‌ها استفاده می‌نمایند.

تفاوت ها و شباهت های ورق آلوزینک و گالوانیزه

نحوه تولید ورق آلوزینک

نحوه تولید ورق آلوزینک (گالوالوم) تفاوت خاصی با تولید ورق‌های گالوانیزه ندارد. با این ترتیب که ابتدا فلز پایه یا فولادی را وارد خط تولید می‌نمایند، بعد از آن پوششی از روی و آلومینیوم را بروی تمام سطح آن قرار می‌دهند و در نهایت ورق را خشک می‌نمایند.

بسته به اینکه هدف از عرضه آن به بازار چیست، آن را به صورت رنگی یا خام به بازار ارائه کرده و در صورتی که کالا رنگی مدنظر باشد، آن را به کوره‌های مخصوص رنگ منتقل می‌کنند.

کارخانجات معتبر، کالاهایی که تولید می‌‌کنند را در بخش آزمایشگاه های کنترل کیفیت مورد بررسی قرار می‌دهند تا کالاها یک دست، بدون خط‌، خش و اشکالات ظاهری به بازار روانه می‌کنند.

ورق آلوزینک رنگی

فرآیند تولید ورق آلوزینک رنگی بدین شکل است که ابتدا ورق خام را، تحت فرایندهای حرارتی، در کوره قرار می‌دهند و رنگ موردنظر را روی سطح آن می پوشانند.

مطلب پیشنهادی: قیمت ورق پلی کربنات

ابعاد استاندارد زینکالیوم

به طور کلی ورق‌های آلوزینک (زینکالیوم) از ضخامت 3.4 میلی‌متر به بالا با عرض 1.5 میلی‌متر  تولید می‌شوند. ولی طول آن‌ها می‌تواند براساس نیاز و خواسته مشتری، تعیین شود و هیچ محدودیتی از لحاظ طول برای آنها وجود ندارد.

ابعاد استاندارد زینکالیوم

مزایای ورق آلوزینک

همانطور که پیشتر گفتیم، ورق های آلوزینک و گالوانیزه در مقابل فولاد ساده دارای مقاومتی بیشتر و استحکام بالاتری می باشند و ضد زنگ به‌حساب می‌‌آیند. ولی در این میان ورقهای آلوزینک و گالوانیزه در زمینه میزان مقاومت و استحکام تفاوت‌هایی وجود دارد.

ورق‌های آلوزینک به صورت کلی عمری مفید و مقاومت بیشتری در برابر فرسایش و زنگ‌زدگی نسبت به ورق‌های گالوانیزه دارند. البته در این میان ورق‌های آلوزینک نیز تفاوت‌هایی وجود دارد و میان انواع آن به ویژه حالتهای رنگ‌دار و بدون رنگ وجود دارد که با تفاوت هایی در قیمت آن‌ها نیز همراه بوده است.

این ورقه‌ها از گالوانیزه انعطاف‌پذیر‌تر بوده و تغییر شکل مناسبی نیز از خود نشان می‌دهند و این خاصیت آن را برای استفاده در سقف گزینه بهتری است. در کل می‌‌توان گفت که وزن مناسب ورق آلوزینک، انعطاف پذیری بالا، عمر مفید بالا، قابلیت ضد زنگ‌ و مقاومت در برابر فرسایش را از اصلی‌ترین مزایای ورق‌های آلوزینک دانست که سبب می‌شود تا روز به روز استفاده از آن گسترش یابد.

مزایای ورق آلوزینک چیست؟

مزایای ورق آلوزینک چیست؟

 قیمت ورق آلوزینک چقدر است؟

ورق آلوزینک همانند اکثر ورق‌ها و مقاطع فولادی، هم به شکل وارداتی و هم تولید داخلی در بازار ایران موجود می‌باشد. خوشبختانه امروزه کیفیت روق آلوزینک‌ داخلی نیز بالا بوده و در شرایط رقابتی با تولیدات شرکت‌های خارجی دارند. درصورتی که قصد داشته باشید پلی کربنات، ورق آلوزینک، ورق پلی کربنات شفاف و غیره ‌می‌توانید با تیم تهران پلی تماس حاصل نمایید.

نظر خود را ثبت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *